Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

SutinkuUždaryti
0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Prekių krepšelis

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Partneriai

Partneriai

Labai šviežias ir skanus maistas, didelis pasirinkimas vegetarams

PDFSpausdinti
Raudonas vynas

Raudonas vynas ir jo spalva.

Pasaulyje yra vos keletas raudonųjų vynuogių veislių, kurių sultys yra raudonos spalvos. Net pačių tamsiausių ‘Malbec‘, ‘Tannat‘ ar ‘Syrah‘ sultys yra šviesios. Spalvą vynas įgauna, kuomet išspaustos sultys laikomos su odelėmis. Tai vadinama maceracija. Kuo ilgiau laikai, tuo sodresnės spalvos vyną turėsi. Taip pat iš vynuogių odelių vynas pasiima taninus bei fenolių junginius. Dėl jų gausos vynas būna sodrus arba „sunkus“.

Ragaukite ir atraskite savo mėgiamų vynuogių veisles. Renkantis vyną svarbu, kad jis neužgožtų patiekalų skonio. Prie rimtos mėsos reikia sodraus raudonojo vyno. Galima rinktis pagal mėgstamą vynuogę. Sodriausi būna „Cabernet Sauvingnon“, „Syrah“ arba „Shiraz“, „Carmenere“ arba „Malbec“, „Nero d‘Avolo“. Jei mėgstate saldesnį vyną su mažiau rūgšties, rekomenduojame pietinės Italijos, Čilės, Argentinos, Australijos, JAV ar Pietų Afrikos vyną.

Tinkamai parinktos taurės - labai svarbu atskleisti vyno aromatą ir skonį. Jei perkate brangesnį vyną, būtinai turite pasirinkti tinkamą taurę.

Mūsų parduotuvėje didelis pasirinkimas iš daugėlio šalių.

Ar visi vynai sudėtyje turi sulfitų?

Ne visi. Tiesa, vyno be sulfitų yra labai nedaug. Tačiau apie tokį vyną verta parašyti atskirą rašinį. Sulfitai apsaugo vyną nuo oksidacijos, taip pat jie yra antiseptikas.


Rodoma 1 - 18 iš 55

CASTELLANI Chianti DOCG
 
(0)

Rodoma 1 - 18 iš 55