Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies).

Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

SutinkuUždaryti
0

Jūsų krepšelis yra tuščias

Prekių krepšelis

Prekių krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Partneriai

Partneriai

Labai šviežias ir skanus maistas, didelis pasirinkimas vegetarams

PDFSpausdinti
Putojantis vynas

Putojantys vynai gaminami naudojant vynuogių vyno, cukraus ir mielių mišinį, kuris antrinės fermentacijos metu brandinamas specialioje talpoje ir mažiausiai per 30 parų virsta natūraliu putojančiu vynu. Šios fermentacijos metu vynuogėse esantis cukrus virsta angliarūgšte, kuri, veikiama aukšto slėgio, natūraliai prisotina vyną švelnių burbuliukų.  Būtent natūrali antrinė fermentacija ir yra esminis skirtumas tarp putojančių vynų ir gazuotų vyno gėrimų. Ji gali būti atliekama dviem būdais, atkeliavusiais iš šampano gimtinės Prancūzijos: „Méthode traditionelle“ ir „Charmat“. Tikrasis šampanas gaminamas „Méthode traditionelle“ būdu, kai antrinė fermentacija įvyksta butelyje.
Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Putojantys vynai pagal kilmę:
Šampanas – tai tik Prancūzijos Šampanės regione pagal specialią technologiją gaminamas putojantis vynas. Jam naudojamos trys pagrindinės vynuogių veislės: raudonosios „Pinot Noir“, pilkosios „Pinot Meunier“ bei baltosios „Chardonnay“. Kituose regionuose gaminami prancūziški putojantys vynai vadinami bendriniu pavadinimu „Cremant“. Dažniausiai šio putojančio gėrimo etiketėje rasite žodelį „de“, nurodantį, iš kurio Prancūzijos regiono vynas yra kilęs (kaip antai – „Cremant de Loire“, „Cremant de Bordeaux“ ir pan.).
Isapaniškoji „Cava“ kartojo šampano sėkmę. Ispanijos Katalonijos regionas garsėja čia gaminamu putojančiu vynu „Cava“, žodžiu, kuris, išvertus iš čionykščių kalbos, reiškia rūsį. Šis gėrimas buvo sukurtas devynioliktame amžiuje, lygiuojantis į prancūzus ir jų garsiojo šampano sėkmę. Putojantis vynas „Cava“ turi saugomą geografinę nuorodą, reiškiančią, kad jis gaminamas tik Ispanijoje.

Itališkasis „Prosecco“. Kalbant apie itališkus vynus, vertėtų išskirti šiame regione augančią vynuogę „Glera“. Iš šios vynuogės gaminamas baltas putojantis vynas su saugoma kilmės nuoroda – „Prosecco“. Tai reiškia, kad „Prosecco“ gali būti gaminamas tik Italijoje, o ispaniško ar prancūziško „Prosecco“ tiesiog nėra.

Galite rinktis – daugiau ar mažiau angliarūgštės, svarbu, kad jos susidarymo procesas būtų natūralus. Pigių gazuotų gėrimų atveju angliarūgštė specialiu įrenginiu dirbtinai ,,pripučiama“, todėl jie vadinami tiesiog gazuotais gėrimais.


Rodoma 1 - 18 iš 33

Acquesi Spumante Asti DOCG
 
(0)
Crudo Prosecco
 
(0)
DIAMOND Prosecco Veneto DOC
 
(0)
Ferrari Brut Trento DOC
 
(0)
Ferrari Demi-Sec Trento DOC
 
(0)
JAUME SERRA Brut Cava
 
(0)
JAUME SERRA Brut Nature Cava
 
(0)

Rodoma 1 - 18 iš 33