Raudonas vynas

Raudonas vynas ir jo spalva. Pasaulyje yra vos keletas raudonųjų vynuogių veislių, kurių sultys yra raudonos spalvos. Net pačių tamsiausių ‘Malbec‘, ‘Tannat‘ ar ‘Syrah‘ sultys yra šviesios. Spalvą vynas įgauna, kuomet išspaustos sultys laikomos su odelėmis. Tai vadinama maceracija. Kuo ilgiau laikai, tuo sodresnės spalvos vyną turėsi. Taip pat iš vynuogių odelių vynas pasiima taninus bei fenolių junginius. Dėl jų gausos vynas būna sodrus arba „sunkus“.
...
Ragaukite ir atraskite savo mėgiamų vynuogių veisles. Renkantis vyną svarbu, kad jis neužgožtų patiekalų skonio.
Prie rimtos mėsos reikia sodraus raudonojo vyno. Galima rinktis pagal mėgstamą vynuogę. Sodriausi būna „Cabernet Sauvingnon“, „Syrah“ arba „Shiraz“, „Carmenere“ arba „Malbec“, „Nero d‘Avolo“. Jei mėgstate saldesnį vyną su mažiau rūgšties, rekomenduojama pietinės Italijos, Čilės, Argentinos, Australijos, JAV ar Pietų Afrikos vyną.
Tinkamai parinktos taurės - labai svarbu atskleisti vyno aromatą ir skonį. Jei perkate brangesnį vyną, būtinai turite pasirinkti tinkamą taurę.
Mūsų parduotuvėje didelis pasirinkimas iš daugelio šalių.
-
CAPOMASTRO
15,00 €Veneto IGT Rosso
Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: Corvina 50% ir Rebo 50%. Intensyvi raudona spalva, intensyvūs raudonų vaisių aromatai, sausas, pilnas, harmoningas skonis. Tieikti 17–18 ° C
Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Dera: tinka prie pikantiškų pirmųjų patiekalų, mėsos ir sūrių.
Tūris: 0.75 L. ALK 12,5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: MB “Raudonas ir baltas” Gedimino pr. 44A , Vilnius
-
Lenotti Colle Forte
17,00 €Rosso Del Veneto. Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: gaminamos iš raudonos „Merlot“, „Sangiovese“ ir, priklausomai nuo derliaus, taip pat „Corvina“ ribotu procentu. Puikios struktūros ir turtingos spalvos vynas, sausas, pilnas kūno, minkštas ir harmoningas
Spalva: Intensyviai raudona rubino spalva.
Puokštė: vyniška, tipiška ir intensyvi, su laukinių uogų užuominomis.
Patiekimo temperatūra: Pateikiama 16-18 ° C temperatūroje.
Dera: vynas labai tinka pirmiesiems patiekalams, visų rūšių mėsai, saldiems ir brandintiems sūriams, ant grotelių keptai žuviai.
Tūris: 0.75 L. ALK 12,5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: MB “Raudonas ir baltas” Gedimino pr. 44A , Vilnius
-
Lenotti Costa Regale
2,00 €Collezione Valpolicella Ripasso Doc Classico Superiore
Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: Ribotais kiekiais gaminamos iš raudonųjų vynuogių Corvina (70%), Rondinella (25%) ir Molinara (5%) Sausas, sotus ir intensyvus vynas, kurį sušvelnina 1 metai senėjimo ąžuolo statinėse.
Spalva: Intensyvi rubino spalva, linkusi į granatą.
Puokštė: intensyvus, švelnus, kvapnus, šiek tiek eterinis, jis primena tauriųjų miškų, kuriuose brandinamas vynas, aromatus.
Patiekimo temperatūra: patiekiama kambario temperatūroje (18–19° C)
Dera: kepta mėsa, žvėriena ir brandinti sūriai.
Tūris: 0.75 L. ALK 14,5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: MB “Raudonas ir baltas” Gedimino pr. 44A , Vilnius
-
Lenotti Terre Di Pra
22,00 €Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: Cabernet Sauvignon 100% Prieš spaudžiant vynuogės vytinamos, brandinimas ąžuolo statinėse vienerius metus. Intensyvi rubino spalva, linkusi į granatą.
Puokštė: Tipiška ir intensyvi, kvapni ir šiek tiek eteriška.
Skonis: sausas, pilnas kūno ir aksominis.
Patiekimo temperatūra: patiekiama kambario temperatūroje (18–19° C)
Dera: Vynas pikantiškiems patiekalams: kepsniai, ant grotelių kepta mėsa, žvėriena ir brandinti sūriai.
Tūris: 0.75 L. ALK 13,5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Saugojimas: Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: MB “Raudonas ir baltas” Gedimino pr. 44A , Vilnius
-
LENOTTI Bio‘ Rosso
16,00 €Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Venetas
Vynuogės: ekologiškų vynuogių mišinys, kurių pagrindas - „Sangiovese“. Intensyvi raudona – rubino spalva. Intensyvi aromatų puokštė, sausas, pilno kūno, aksominis.
Dera: tinka prie pikantiškų pirmųjų patiekalų, mėsos ir brandintų sūrių. Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Rekomenduojama tiekti 16 - 18° C
Tūris: 0.75 L. ALK 13 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: MB “Raudonas ir baltas” Gedimino pr. 44A , Vilnius
-
PINOT NERO SANTA LIUCIA
19,00 €Trentino DOC
Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija, Trentino.
Vynuogės: Pinot nero
Vaiski raudona granatų spalva, granatų, raudonų vaisių, saldymedžio, balzamiko, triufelių aromatai. Gaivus, subtilus ir subalansuotas.
Dera: Tinka prie keptos baltos mėsos, tunų patiekalų ir Viduržemio jūros regiono stiliaus keptos žuvies, vegetariškų patiekalų.
Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje. Rekomenduojama tiekti 14 - 16 ° C
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
AMARONE della Volpolicella DOCG Classico
44,00 €Raudonas sausas vynas.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: Corvina, Corvinone ir Rondinella.
Ryškios rubino spalvos. Aromatų puokštė - eterinė, intensyvi, aksominio skonio su karčiomis miško žolelių užuominomis, 36 mėnesius brandintas ąžuolo statinėse.Dera su mėsos kepsniais ir žvėriena, labai malonus valgio pabaigoje su brandintais sūriais. Lėtas ir ilgas degustavimas privers jus visiškai įvertinti visas šio nepaprasto vyno savybes.
Rekomenduojama tiekti 21 °C ( butelį atidaryti valandą iki vartojimo ).
Tūris: 0.75 L. ALK 14.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje. Šį vyną galima be rūpesčių laikyti net daugelį metų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
Valpolicella EGLE‘
19,00 €Raudonas sausas vynas.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: Corvina, Corvinone ir Rondinella.
Ryškios rubino spalvos, raudonų prinokusių vaisių aromatai, slyvos, ciklameno balzaminės natos. Rafinuotas ir labai elegantiškas, pikantiškas vynas.
Dera: prie makaronų, mėsos, sūrių.
Rekomenduojama tiekti 14 - 16 °C Tūris: 0.75 L. ALK 13.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
VALPOLICELLA RIPASSO
22,00 €DOC CLASSICO SUPRIORE
Raudonas sausas vynas.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: Corvina, Corvinone ir Rondinella.
„Valpolicella Ripasso“, ilgametės vyndarystės technikos rezultatas, „Valpolicella ripasso“ gaminamas „Amarone“ išspaudose, suteikiant jam sudėtingumo ir struktūros. Ryški rubino raudona spalva, gervuogių, prinokusių vyšnių, kavos ir šokolado aromatai, ilgo poskonio, pilno kūno. Brandinamas didelėse ąžuolo statinėse.
Dera: Makaronų patiekalai su mėsos padažais, žvėriena, mėsa, brandinti sūriai.
Rekomenduojama tiekti 14 - 16 °C Tūris: 0.75 L. ALK 13.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
AMARONE DELLA VALPOLICELLA DOCG CLASSICO
43,00 €Radonas sausas vynas.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto regionas. Klasikinė Valpolicella sritis į šiaurę nuo Veronos.
Vynuogės: gaminamos tik geriausiais derliaus vynuogių derliaus kiekiais iš geriausių raudonųjų Valpolicella vynuogių (70% Corvina, 25% Rondinella ir 5% Oseleta.
Ryškios rubino spalvos. Aromatų puokštė - eterinė, intensyvi, aksominio skonio su karčiomis miško žolelių užuominomis, ilgai brandintas ąžuolo statinėse (apie 3 metus)
Rekomenduojama tiekti 21 °C ( butelį atidaryti valandą iki vartojimo ).
Tūris: 0.75 L. ALK 15,5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Šį vyną galima be rūpesčių laikyti net daugelį metų.
Saugojimas: Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
VALPOLICELLA DOC CLASSICO
17,00 €Radonas sausas vynas.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto regionas. Klasikinė Valpolicella sritis į šiaurę nuo Veronos.
Vynuogės: Corvina (60%), Rondinella (35%) ir Molinara (5%)
Ryškios rubino – granatų raudonos spalvos, intensyvaus bet švelnaus aromato su migdolų natomis. Sausas, pilno kūno - aksominis.
Dera prie brandintų sūrių, keptos mėsos, žvėrienos patiekalų Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Rekomenduojama tiekti 18° C
Tūris: 0.75 L. ALK 13 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
BARDOLINO DOC CLASSICO
17,00 €Raudonas sausas vynas
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: Corvina (65%), Rondinella (25%) ir Varie Rosse (10%).
Sausas, šviežias ir lengvas raudonasis vynas, tinkamas bet kokiai progai.
Šviesi - rubino raudona.
Subtilaus aromato ir skonio harmonija.
Dera prie pirmų patiekalų, sūrių, baltos mėsos.
Rekomenduojama tiekti 15 - 16° C
Laikyti vėsioje, sausoje ir tamsioje vietoje.
Tūris: 0.75 L. ALK 12 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantine Lenotti S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“