Rožinis vynas

Rožinis vynas arba rausvasis vynas (pranc.. rosé; isp. rosado; it. rosato; angl. blush) yra vynas, kurio spalva gali būti įvairiausia – nuo vos blyškios, pilkšvos rožinės iki ryškios ir gilios, priklausomai nuo vynui gaminti naudojamų vynuogių ir maceracijos trukmės, t. y. to, kiek ilgai vynuogių odelės mirkomos vynuogių sultyse.
Kuo trumpesnė maceracija (ji gali siekti nuo vos kelių valandų iki kelių parų), tuo vynas bus šviesesnis, ir priešingai.
Rožiniai vynai gaminami saldūs, pusiau sausi ir sausi. Būtent pastarojo stiliaus yra dauguma Europos vynų.
Dauguma rožinių vynų gaminami iš raudonųjų vynuogių veislių. Dažnai – iš 'Pinot Noir', 'Syrah', 'Grenache', 'Merlot', 'Malbec', 'Cabernet Sauvignon', 'Tempranillo', 'Sangiovese', 'Zinfandel' ar mažai žinomų vietinių veislių, priklausomai nuo šalies ar regiono tradicijų.
Rožiniai vynai nėra skirti ilgai laikyti, jie trumpaamžiai. Gaiviausi – jauni, išlaikyti iki vienų metų. Vėliau gali kisti ir spalva, ir aromatas, ir skonis.
Rožiniai putojantys rosé, kaip ir rožinis šampanas tradiciškai gaminami iš raudonųjų ir baltųjų veislių mišinių.
Rožiniai vynai patiekiami tik labai gerai atšaldyti, nuo 4 iki 8 °C
-
Rodelia Vino Rosato
14,00 €Rožinis sausas vynas
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: 60% Pinot Grigio + 25% Refosco dal Peduncolo Rosso + 15% Pinot Noir
Švelnus rožės, miško, braškių aromatai citrusinių vaisių ir melionų natos, su malonia traškia rabarbarų užuomina finale. Elegantiškas ir maloniai aromatingas, pasižymintis minerališkumu, gerai subalansuotas. Idealiai tinka su makaronais, kepta žuvimi, grybais ir vidutinio brandinimo sūriais, su paukštiena ir veršiena.
Rekomenduojama patiekti 6 - 11°C
Tūris: 0.75 L. ALK 12 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta Tenuta Corta Rodelia Italia
Atstovas Lietuvoje “MB Raudonas ir baltas“
-
ROSESROSES
18,00 €Rožinis sausas vynas
Šalis: Italija
Regionas: Lombardija
Vynuogės: Corvina Veronese, Lagrein, Rondinella
San Benedetto di Lugana vynuogės yra iš vynuogynų, esančių tinkamiausiose ir kalvotose vietose. Vynuogių derlius ir atranka yra griežtai rankiniai, derlius renkamas rugsėjo - spalio pradžioje. Šviesiai rausvos spalvos. Baltų persikų užuominos, mineralų pojūčiai, nepaprasto subtilumo ir charakterio vynas. Dera su ežerų ir jūros žuvimi, balta mėsa, lengvais ir vasaros patiekalais. Puikus, kaip aperityvas.
Rekomenduojama patiekti 10 – 12 °C
Tūris: 0.75 L. ALK 12 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta “Ottella” Peschiera del Garda VR Italia
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
Wagner Stempel ROSE
15,00 €Sausas, rožinis vynas.
Šalis: Vokietija
Vynuogės: Vynuogių veislės Frühburgunder, Merlot, St. Laurent ir Pinot Noir.
Skaidrus, lengvas, perlų rausvos spalvos. Raudonųjų serbentų, aviečių ir laukinių braškių aromatai.
Sausas, gaivus rūgštumas, smulkus mineralinis kūnas, vidutinio kūno, gerai subalansuotas.Gamyba: Gamyba: nerūdijančio plieno statinėse. Derlius renkamas tik rankiniu būdu vynmedžiai auga skirtinguose Siefersheimerio vynuogynuose, daugiausiai smėlio balto priemolio dirvožemyje.
Liekamasis cukrus: 6,5 g/l. Sudėtyje yra sulfitų.
Alkoholio kiekis: 11,5 %
Tūris: 0,750 l
Atstovas Lietuvoje: MB „ Raudonas ir baltas“
Pagaminta ir išpilsyta: Wagner- Stempel D-55599 Siefersheim, Vokietija
-
La Fornarina Pinot Rose VINO SPUMANTE BRUT
15,00 €Rožinis, putojantis, sausas vynas su saugoma geografine nuoroda.
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: Pinot Nero
Spalva rožinė, linkusi į blyškią vyšnią, švelni - patvari puta. Egantiškas vaisių aromatas.
Subtiliai, maloniai rūgštus ir intensyviai vaisinis.
Puikus kaip aperityvas, tinka prie žuvies užkandžių, subtilių pirmųjų ir antrųjų patiekalų.
Rekomenduojama patiekti 4 - 6 °C
Tūris: 0.75 L. ALK 12% tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Atstovas Lietuvoje: „Raudonas ir baltas“
-
ROSE‘ Vallagarina IGT
15,00 €Rožinis sausas vynas.
Šalis: Italija.
Regionas: Trentino – Alto Adige.
Vynuogės: Vynuogių mišinys.
Šis vynas gaunamas iš raudonųjų vynuogių mišinio, auginto Adige slėnio pietinėje dalyje. Šviesiai rausva spalva, raudonų vaisių, ypač serbentų ir laukinių braškių. Minerališkai gaivus, neįprastas kaip aperityvas.
Dera: prie užkandžių, picos, vegetariškų patiekalų.
Rekomenduojama tiekti 6 - 8 ° C
Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
ALBINO ARMANI Rosé Spumante extra dray
16,00 €Rožinis sausas putojantis vynas
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: „Chardonnay“ ir „Pinot Nero“.
Pinot Noir ir Chardonnay vynuogės vyninamos atskirai, prieš įmaišant į cuvée. Antroji fermentacija naudojant ilgąjį Charmat metodą.
Subtilūs rožių, skrudintų migdolų ir vanilės aromatai, vaiski rožinė spalva.
Puikus vasaros aperityvas dera prie daržovių, suši, žuvies patiekalų.
Rekomenduojama tiekti 6 - 8 ° C Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
PERE VENTURA PRIMER ROSE SEMI SEC CAVA
16,00 €Pusiau sausas rausvasis rūšinis putojantis vynas / Vidutinio sunkumo
Vynuogės: Trepat / Regionas: Penedes/ Ispanija
Apdovanojimai: paskelbtais Wine and Spirits 2019 metų duomenimis – PERE VENTURA įtraukta į 100 geriausių pasaulyje vyninių sąrašą.
0,75 L. Alk. 11,5% tūrio
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 5 - 6 °C.
Rekomenduojama prie: Tinka prie Azijos virtuvės aštrių patiekalų, sushi, įvairių desertų arba kaip aperityvas
-
JAUME SERRA Rosado Brut Cava
16,00 €Sausas rausvasis rūšinis putojantis vynas
Tūris 0,75 L. ALK. 11,5 % tūrio
-
Spumante Rosato Brut
16,00 €Rožinis putojantis sausas vynas
Šalis: Italija
Regionas: Pjemontas
Vynuogės: 100% Dolcetto
Subtiliai kvapnus, vaisiškas, su braškių, aviečių ir rožių užuominomis. Puikiai tiks net tarp valgių, jo gaivus ir sausas skonis dera su risotto, vėžiagyviais, žuvies arba baltos mėsos.
Rekomenduojama patiekti 7 - 9 °C
Tūris: 0.75 L. ALK 13 % tūrio.
Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Societ’a Semplice Agricola La Chiara, Gavi.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
Château Gassier Le Pas Du Moine Organic Sainte Victoire AOP
24,00 €Regionas: Provansas, Prancūzija
Vynuogių veislė: 35 % „Syrah“, 32 % „Grenache“, 15 % „Cinsault, 10 % „Rolle“, 8 % „Ugni Blanc“. Spalva: šviesiai rožinių persikų. Aromatas: intensyvus, juntami baltieji persikai, jauni juodųjų serbentų lapai, egzotiniai vaisiai ir uogos. Skonis: gaivus ir išbaigtas, juntami greipfrutai bei egzotiniai vaisiai.
Derinimas su maistu: tinkamas ragauti vieną arba gerti kaip aperityvą; su švelnesniais sūriais, užkandžiais, salotomis, rytietiškais patiekalais,
Patiekimo temperatūra: 10–12 °C.
-
Andre Clouet Brut Rose
49,00 €Rožinis sausas putojantis šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija, Regionas: Bouzy, Champagne
Gamintojas: Andre Clouet
Vynuogės: Pinot Noir
Savybės, gamybos ypatumai:
Serviravimas: Rekomenduojama pateikti 8° – 10°C temperatūros.
Derinimas su maistu:
Alkoholio kiekis: 12% alk. tūrio
Talpos: 6.0, 3.0, 1.5, 0.75 l