Putojantis vynas

Žinomiausia putojančio vyno rūšis, daugumai tai putojančio vyno sinonimas, nors daugelyje pasaulio šalių (tarp jų ir Lietuvoje) šampanu galima vadinti tik Prancūzijos Šampanės regione pagal specifinius reikalavimus pagamintą gėrimą.
-
Wagner Stempel Riesling Brut Nature
0,00 €Baltas, sausas, putojantis vynas.
Šalis: Vokietija
Vynuogės: Riesling
Šviesiai geltona spalva su smulkūs perliški burbuliukai, pagamintas tradiciniu metodu („Methode Traditionelle“)
Vyrauja šviežių obuolių, citrusinių vaisių ir persikų aromatai. Itin sausas, labai gaivus ir nepaprastai švelnaus, klasikinio rūgštumo.
Gamyba: nerūdijančio plieno statinės, tradicinė fermentacija butelyje ne trumpiau 12 mėn. Derlius renkamas tik rankiniu būdu vynmedžiai auga skirtinguose Siefersheimerio vynuogynuose, daugiausiai žvyro molio dirvožemyje.
Liekamasis cukrus: 0,80 g/l. Sudėtyje yra sulfitų.
Alkoholio kiekis: 12 %
Tūris: 0,750 l
Atstovas Lietuvoje: MB „ Raudonas ir baltas“
Pagaminta ir išpilsyta: Wagner- Stempel D-55599 Siefersheim, Vokietija
-
La Fornarina Pinot Rose VINO SPUMANTE BRUT
16,00 €Rožinis, putojantis, sausas vynas su saugoma geografine nuoroda.
Šalis: Italija, Veneto
Vynuogės: Pinot Nero
Spalva rožinė, linkusi į blyškią vyšnią, švelni - patvari puta. Egantiškas vaisių aromatas.
Subtiliai, maloniai rūgštus ir intensyviai vaisinis.
Puikus kaip aperityvas, tinka prie žuvies užkandžių, subtilių pirmųjų ir antrųjų patiekalų.
Rekomenduojama patiekti 4 - 6 °C
Tūris: 0.75 L. ALK 12% tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Atstovas Lietuvoje: „Raudonas ir baltas“
-
PROSECCO ROSÉ DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLLATA MILLESIMATO EXTRA DRY
17,00 €Rožinis, putojantis, sausas vynas su saugoma geografine nuoroda.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto, Gamybos teritorija: Provincijos, įgaliotos pagal Prosecco nuostatus.
Vynuogės: Glera ir Pinot
Ryškios rožinės spalvos, gėlių ir vaisių aromatai. Puikus aperityvas, tinka prie pirmų užkandžių, žuvies, baltos mėsos ir desertų.
Skonis: gaivus, pikantiškas, subalansuotas, subtilus ir harmoningas.
Rekomenduojama patiekti 4 - 6°C
Tūris: 0.75 L. ALK 11.% tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Atstovas Lietuvoje: „Raudonas ir baltas“
-
La Fornarina Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Millesimato extra dry
16,00 €Baltas, putojantis, sausas vynas su saugoma geografine nuoroda.
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: Glera
Gerai subalansuotas šviesios šiaudų spalvos, vaisių aromatai. Puikus aperityvas, tinka prie pirmų užkandžių ir desertų.
Rekomenduojama patiekti 6 - 7°C
Tūris: 0.75 L. ALK 11.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Contarini S.R.L. Italia -
RIBOLLA GIALLA
32,00 €Spumante Metodo Classico Brut
Baltas sausas putojantis vynas
Šalis: Italija, Friuli – Venezia Giulia
Vynuogės: Ribolla Gialla
Smulkūs burbuliukai, gėlių ir citrusinių vaisių aromatai, gaivus ir subalansuotas. Puikus aperityvas.
Dera prie užkandžių, daržovių patiekalų, žuvies, keptų sūrių.
Rekomenduojama tiekti 6 - 8 °C Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
ALBINO ARMANI Rosé Spumante extra dray
18,00 €Rožinis sausas putojantis vynas
Šalis: Italija
Regionas: Veneto
Vynuogės: „Chardonnay“ ir „Pinot Nero“.
Pinot Noir ir Chardonnay vynuogės vyninamos atskirai, prieš įmaišant į cuvée. Antroji fermentacija naudojant ilgąjį Charmat metodą.
Subtilūs rožių, skrudintų migdolų ir vanilės aromatai, vaiski rožinė spalva.
Puikus vasaros aperityvas dera prie daržovių, suši, žuvies patiekalų.
Rekomenduojama tiekti 6 - 8 ° C Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų. Saugoti tamsioje, vėsioje vietoje.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
Prosecco DOC Extra Dry
18,00 €Baltas sausas putojantis vynas.
Šalis: Italija
Gamybos vieta: Magredi, Alta Grave Friulana karninių Alpių papėdėje.
Vynuogės: Glera
Skonis: sausas, minerališkas ir harmoningas, gaivus su vaisių aromatais, praturtintas mineralinėmis natomis.
Puikus aperityvas, tinka prie užkandžių ir lengvų patiekalų, makaronų, žuvies, ar vegetariškų patiekalų.
Rekomenduojama tiekti 6 - 8 ° C Tūris: 0.75 L. ALK 12.5 % tūrio. Sudėtyje yra sulfitų.
Pagaminta ir išpilstyta: Cantina Armani A. S.R.L. Italijoje.
Atstovas Lietuvoje: “MB Raudonas ir baltas“
-
Dulong Crémant De Bordeaux AOP
17,00 €Baltas sausas putojantis vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda.
Regionas: Bordeaux, Prancūzija. Pagamintas iš Sémillon, Cabernet franc rūšies vynuogių. Tinka prie prie desertų, vaisių kokteilių, ar kaip aperityvas.
Rekomenduojama pateikti 7 - 8 °C temp.
Tūris 0,75 L. ALK. 12 % tūrio.
-
GOSSET Grande Reserve Brut Champagne
59,00 €Putojantis sausas baltas vynas su saugoma kilmės vietos nuoroda
Regionas: Champagne, Prancūzija. Pagamintas iš Chardonnay (45%), Pinot Noir(45%), Meunier(10%) rūšies vynuogių.
Tinka prie paukštienos, „Comte“ rūšies sūrių (brandintų 18, 24 ir 48 mėn.) baltos mėsos patiekalų, jūros gerybių, arba kaip aperityvas.
Rekomenduojama pateikti 8-10 °C temp.
Apdovanojimai: Wine Spectator 2019 (Liepa) – 93 balas.
James Suckling 2019 (Liepa) – 93 balas ;
Guide Hachette des vuns – 3 žvaigždžių įvertinimas;
Tūris 0,75 L. ALK. 12% tūrio.